Hvidvin

Keystone Chardonnay
USA, Limited Edition, Californien, strålende gylden farve, en blomsterkrydret bouquet med et anstrøg af eksotisk frugt, og en anelse vanille fra fadlagringen.
Glas DKK 57,-

Karaffel 0,5 L DKK 188,-

1/1 flaske DKK 279,-

 

Sancerre Selection Premières
Domaines Guy Saget, Pouillu sur Loire, en duft af hyld og solbærblade, rank og fyldig  med god nerve, Smagen er frisk med stor intensitet og struktureret syre
1/2 flaske DKK 199,-

1/1 flaske DKK 395,-

 

Macon Blanc Villages
AOC, Bourgogne, J. Faiveley, Denne vin er med sin rene frugtagtige stil og fyldige, altid balancerede smag et perfekt eksempel på den stil, der kendetegner god hvid Bourgogne.
1/2 flaske DKK 155,-

1/1 flaske DKK 285,00

 

Chablis Premier Cru

AOC, Chablis, Domaine Billaud-Simon

Vinen har en dyb gylden kulør og udvikler i glasset en formidabel duft af

nødder og frisk smør. Også i munden fornemmer man den let sødlige smag af nødder.

1/1 flaske
DKK 499,-

 

Châteauneuf-du-Pape Blanc                                                                        

Rhône, Domaine Font de Michelle

Font de Michelles hvide Châteauneuf er så absolut en af de bedre hvidvine fra dette område.

Vinen er komponeret af druerne: Grenache Blanc, for sin karakter og den “fedme” den tilfører vinen,

Bourboulenc for frugtsmagen og flygtigheden samt Clairette og Roussanne for friskhed og elegance.

De hvide Châteauneuf-du-Pape-vine er lidt af et mysterium. De skifter fuldstændigt karakter når de ældes. Vinen er meget delikat i de første år med aroma af hvide blomster og eksotisk frugt.

Efter 4 års modning får den en aroma af voks og honning.

1/1 flaske
DKK 495,-

 

Mercurey Clos Rochette

Côte Challonaise, J Faiveley

Mercurey er navnet på en af de små byer i Côte Challonaise. Dette lidt upåagtede vinområde er leveringsdygtig i nogle af Bourgognes bedste vinkøb. Langt de fleste af vinene herfra er rødvine, og druen er naturligvis Pinot Noir. Der ligger adskillige 1er Cruv-marker i Mercurey, og Faiveley laver vin fra en del af disse. Faktisk er Faiveley den største jordejer i Mercurey, og er i sæklasse den bedste producent her. Faiveley laver nogle af de bedste hvide Mercureyvine. Chardonnay-druen er også den typiske hvidvinsdrue her i den sydlige del af Bourgogne. Clos Rochettemarken giver en vin med en flot og intens Chardonnaynæse iblandet fed og sød vanilje fra egetræsfadene. Vinen giver en stor og kraftfuld fedme i munden med en fantastisk dybde og sødme, understreget af pikant syre, hvilket tilføjer vinen stor elegance.

1/1 flaske
DKK 449,-

 

Riesling
Den klassiske Alsace vin med en elegant og meget fin druesmag.
1/2 flaske DKK 159,-
1/1 flaske DKK 309,-

 

Pinot Gris Réserve
En usædvanlig vin, som kan sammenlignes med de store Bourgogner.
1/2 flaske DKK 189,-
1/1 flaske DKK 339,-

 

Gewurztraminer
En kraftig frugtrig vin med en overvældende blomsterbouquet. Er fyldig med en smuk gylden farve.
1/2 flaske DKK 185,-
1/1 flaske DKK 319,-

 

Pinot Blanc
Altid en fryd for ganen, den er frisk og tør, har altid en god balance og viser sig smidig og læskende.
1/1 flaske
DKK 299,-

 

Riesling Cuvée "M"
Riesling Cuvée "M" er lidt af en sjældenhed. Vinen laves fra vinstokke på Grand Crumarken Mandelberg. Cuvée "M" produceres kun en sjælden gang i mellem, og da Trimbach ikke er den store tilhænger af Grand Crusystemet sælges vinen under det lidt kryptiske navn Cuvée "M".  At vinen er endog meget sjælden, illustreres bedst ved, at den inden for de sidste 15 år kun er produceret i årgang 1996 ,2003 & 2008.
1/1 flaske
DKK 375,-

 

Riesling Cuvée Frédéric Emile
Denne Riesling anses for at være en af verdens bedste. Druerne hertil vokser udelukkende på de bedste jordlodder på hældningerne ved Ribeauvillé på Grand Cru-markerne Geisberg og Osterberg. Alderen på vinstokkene er gennemsnitligt ca. 40 år, så udbyttet er derfor begrænset. vinen er kompleks og tør med god frugtintensitet og stor karakter
1/1 flaske
DKK 669,-

 

Pinot Gris Réserve Personelle
En af de mest bemærkelsesværdige vine i Alsace,den har en tæt frugt, berusende intensitet og er altid tør, karakteren er ædel, frugtigheden delikat med en let røget smag, som gør vinen til en unik ledsager til bordets mange glæder.
1/1 flaske
DKK 679,-

 

Gewurztraminer Cuvée des Seigneurs de Ribeaupierre
Gewurztraminer er den vin, der tydeligst tilkendegiver sin herkomst. Har man én gang nydt en Gewurztraminer, glemmer man hverken vinen eller Alsace, vinen er tæt, kraftig og har en intens duft med overvældende krydrede nuancer. Dette er den mest karakteristiske vin fra Alsace og er Trimbachs bedste Gewurztraminer Cuvée.
1/1 flaske
DKK 689,-

 

Prüm Riesling Essence                                           

Tyskland, Qualitätswein, Halbtrocken,

En klassisk tysk hvidvin. Let, frisk og med en dejlig eftersmag.

1/1 flaske
DKK 289,-

 

Brauneberger Juffere Riesling Trocken
Tyskland, Kabinett Mosel, Fritz Haag, Brauneberger Riesling er en tør, stålsat Kabinett med god cremet fylde og en rig, kompleks eftersmag à la citrus, fersken, læder og forfriskende mineralsk nerve. En fremragende madvin til cremede supper, mellemkraftige fisk og skaldyr.
1/1 flaske
DKK 469,-

 

Grüner Veltliner Steinfeder Donaugarten
Østrig, Wachau, Franz Hirtzberger, grüner veltlinerdruer er Østrigs vigtigeste druesort, denne udgave er hentet fra de nederste parceller ved Donauflodens bred, gennem aflejringer i årtusiender er denne del af markens undergrund meget rig på mineraler, vinene herfra er derfor friske og forførende mineralrige.
1/1 flaske
DKK 409,-

 

La Tunella Pinot Grigio
Italien: DOC, Friuli, La Tunella,  Pinot Grigio-druen er identisk med den franske pendant Pinot Gris fra Alsace. Druens adelsmærke er en fyldig, rig frugt med klare referencer til hyldeblomst, krydderier og akasiehonning. Hos Tunellas Pinot Grigio går de samme toner igen sekunderet af tropiske frugter. En frisk fyldig vin med moderat frugtsyre og masser af karakter.
1/1 flaske
DKK 305,-

 

Grillo IGT, Zabu
Italien, sicilien, Vigneti Zabu, frisk & rund med god fylde og flot syre, lang eftersmag af citrus & hvide frugter.
1/1 flaske
DKK 279,-

 

Auzells Blanco
Spanien. Costers del Segre, Tomás Cusiné, resultatet er en sprød, frisk og rank sommerlig hvidvin med en indtagende bouquet og smag af friske (umodne) ferskner, lyse blomster og hyldeblomst.  Auzells er udpræget til den elegante side med en fin lille fedme, som gør den fantastisk og meget bredt anvendelig til mad.
1/1 flaske
DKK 299,-

 

Clos Nelin
Spanien., Priorat, Clos Mogador
Kuløren er en gylden glød (Pinot Noir). Bouqueten er aromatisk, krydret og meget intens, smagen er rig og storladen med masser af frisk frugt.
1/1 flaske
DKK 599,-

 

Quinta Generacion Gran Reserva
Chile, Colchagua Valley, Viña  Casa Silva, Intens og mineralsk med toner af citrus træ og krydderurter, kompleks og særdeles fyldig i munden med en god syre.
1/1 flaske
DKK 405,-

 

Dashwood Sauvignon Blanc                                                                

New Zealand, Marlbough       

Dashwood Sauvignon Blanc er lavet på druer fra Awatere- og Wairaudalen, hvor druerne er høstet om natten for at optimere vinens friske profil. Vinen har intense noter à la stikkelsbær, passion og grape fra Wairau-druerne, mens Awatere i højere grad bidrager til vinens mineralske noter à la stenfrugter og citrus. Dashwood Sauvignon Blanc er klassisk aromatisk med rank, stålsat karakter.

1/1 flaske
DKK 299,-